1. Dansschool Ashakiran olv. Asha Ghurahoo

Asha Ghurahoo is ruim 20 jaar actief in Rotterdam en omstreken als Indiase danslerares/choreografe. Eigenaresse van de eerste erkende hindoestaanse dansschool Ashakiran in Rotterdam waar ze gemiddeld aan 80 leerlingen lesgeeft.

Naast de wekelijkse danslessen houdt ze ook bezig met projecten /wijkactiviteiten en vrijwilligerswerk. Hart en ziel voor de kunst en cultuur. Met betrekking tot dansstijlen: houdt ze vooral bezig met de Indiase

traditionele stijlen.

 

Traditioneel: Odissi, Kathak , Bharat Natyam

 

Volksdansen: Bhangra, Dandia, Rajasthani, Baithak Gana dans (allen met eigen gemaakte choreografie) Bollywood dans: diverse eigen choreografieën. Verder heeft ze ook gewerkt aan verschillende dansdrama’s en eigen gemaakte dans, zang- en muziekvoorstellingen i.s.m. muzikanten en dansstukken gechoreografeerd.

 

Onlangs is de dansschool toegelaten als lid van de International Dance Council CID. Dit betekent dat de dansschool nu ook behoort tot de officiële wereldwijde organisatie van dansorganisaties en mag de dansschool bij promotiedoeleinden het Unesco logo voeren. Daarnaast heb ik de toetsing gehaald van de NBDK; de Nederlandse beroepsvereniging voor dansprofessionals. Het verhaal is geschreven door Asha Ghurahoo, danseres en artistiek leider van dansschool Ashakiran.

  

In de loop der jaren heb ik de basis van de Indiase traditionele dans verder ontwikkeld door een eigentijdse dansstijl te ontwikkelen. Met ruim 22 jaar ervaring, kennis en bagage wil ik de lat steeds weer verhogen. Niet alleen ben ik voortdurend bezig om mijn vakmanschap te vergroten, ik deel de opgedane kennis ook graag met anderen, met name de jonge dansers en dansscholen. Bovenal streef ik ernaar om iedereen hiervan - door middel van deze productie – te laten zien, proeven, horen en voelen.

2. Dansacademie Natraj

Dansstijlen: Odissi, Kathak, Bollywood, Bollyshape, Indiase volksdansen en Baithak Gana.

Dansacademie Natraj is een eigentijdse dansacademie voor jong en oud, gevestigd in Den Haag Wateringseveld. De danslessen worden verzorgd door Rajni Ghiraw.

Rajni heeft haar dans- en choreografieopleiding genoten in Nederland alswel India bij Guru Chandrawatie Sukhai (†), Guru Madhumita Raut en Guru Shaksi Gopal.

Rajni is gespecialiseerd in de tempelstijlen Odissi naast Kathak en biedt variatie aan in haar danslessen door ook Bollywood- en Indiase volksdanslessen te onderwijzen. Eens in het jaar geeft zij een workshop Baithak Ganadans voor de liefhebber. 

3. Dansschool Natya

De lessen op Dansschool Natya, die gevestigd is in 's-Hertogenbosch, worden verzorgd door Sandhia Mahabali.Sandhia is een gediplomeerd oud leerling van Guru C. Sukhai.

Vanaf 6 jarige leeftijd is Sandhia begonnen en geeft vanaf 2007 met veel passie en plezier les

in de volgende dansstijlen; Odissi, Kathak, Bharatanatyam, Semi-klassiek, Bollywood

en volksdansen.


Tevens heeft Sandhia gewerkt als Bollywood-dans docente bij Muzerije, platform voor cultuur-educatie en houdt zich bezig met optredens en workshops op evenementen en scholen. Haar doel is om de Indiase danskunst, zowel klassiek als Bollywood, door te geven aan de komende generatie. Dansen is voor haar een taal zonder woorden. 'Dans met je hart en je voeten zullen volgen..'

4. RadhaKrishna Natraj

Smt. Anuradha Harinandansing is een oud leerling van Guru Chandrawatie Sukhai (+) en heeft haar dansopleiding genoten in Nederland. Radha danst al vanaf haar veertiende levensjaar en geeft een geruime tijd les in Rotterdam binnen haar eigen dansacademie Radha Krishna Nathraj, dit doet zij al vanaf 1997.

Ze is onderwezen (gediplomeerd) in Odissi, BharataNatyam en Kathak en heeft veel optredens in Nederland verzorgt. Momenteel specialiseert zij zich in Odissi bij Rajni Ghiraw en verdiept ze zich in Kathak bij Guru Shaksi Gopal.

Naast haar liefde voor dans, muziek, theater en het lesgeven houdt Radha zich bezig met projecten en activiteiten te organiseren voor eenzame ouderen en kwetsbare jongeren. Dit doet zij bijv. door met elkaar te koken of een dagdeel in te delen met leuke activiteiten. Met deze stichting verzorgen zij een glimlach op gezichten en het gevoel van samenzijn.

Zou u meer willen weten of bent u benieuwd wie er mee dansen- en spelen? Blijf ons dan volgen.